Empatia parisuhteessa
Empatia on yksi parisuhteen kulmakivistä. Se tarkoittaa kykyä asettua toisen asemaan, ymmärtää hänen tunteitaan ja reagoida niihin myötätuntoisesti.
Empatia on yksi parisuhteen kulmakivistä. Se tarkoittaa kykyä asettua toisen asemaan, ymmärtää hänen tunteitaan ja reagoida niihin myötätuntoisesti.
Parisuhteen hyvinvointi rakentuu vahvasti kommunikaatiolle. Avoin, rehellinen ja empaattinen vuorovaikutus vahvistaa yhteyttä kumppaniin ja ehkäisee turhia ristiriitoja. Mutta mitä tehdä, jos koet, että kommunikaatio suhteessasi kaipaa parannusta – ja kumppanisi ei ole valmis työskentelemään sen eteen juuri nyt?
Vaikeat keskustelut ovat osa jokaista parisuhdetta. Ne voivat alkaa pienistä arkisista asioista, kuten rahasta, kotitöistä tai ajankäytöstä, mutta tunteet saattavat nopeasti ottaa vallan ja muuttaa keskustelun riidaksi.
Kun parisuhteessa ilmenee haasteita, moni ajattelee, että pariterapiaan voi hakeutua vain kumppanin kanssa.
Monet pariskunnat harkitsevat pariterapiaa, mutta yksi yleisimmistä kysymyksistä on: "Kuinka paljon pariterapia maksaa, ja onko se investointi, joka todella kannattaa?"
Usein ajatellaan, että pariterapiaan tullaan yhdessä, mutta yhtä lailla parisuhdetta voi pohtia yksin. Tämä voi olla erityisen hyödyllistä silloin, kun oma suhde mietityttää, mutta kumppani ei ole valmis keskusteluun tai terapiaan.
Parisuhde voi kohdata monenlaisia haasteita, mutta yksi turhauttavimmista tilanteista on, kun toinen kumppani on halukas hakemaan apua ja toinen ei näe tarpeelliseksi osallistua.
Parisuhteista puhuttaessa seksi mainitaan usein tärkeänä osana. Mutta voiko parisuhde toimia hyvin ilman seksiä?
Kaikilla ihmisillä on oma tapansa olla seksuaalinen, ja joskus siihen liittyvät asiat voivat mietityttää tai aiheuttaa ongelmia.